Werkplaats

De Werkplaats

De werkplaats is waar het gebeurd. Oplossingen bedenken, vormgeven, aanscherpen en produceren. Hier is te zien welke apparatuur er tot de beschikking is en welke mogelijkheden deze bieden. Mocht u twijfelen of iets mogelijk is? Bel of mail gerust met uw vraag. Er is altijd een oplossing te bedenken.


3D printer - FFF

Enkele extruder
Werkgebied: 300 x 300 x 300 (mm).
Extrusie temperatuur: 300°C
Bouwplatform Temperatuur: 120°C

Een zeer stabiele en handige printer die het reguliere hobby niveau flink ontstijgt. De sterkere motoren, snellere processor en de zwaarder uitgevoerde geleiding zorgen voor een betrouwbaar printproces.

De achterliggende software geeft de mogelijkheid om snel te kunnen printen voor tests, of juist robuuste producten te maken, gebouwd voor intensief gebruik.

Per Materiaal

 • PLA. Model materiaal, slecht tot matig in praktisch gebruik. Niet weerstbestendig. Print zeer snel en is relatief goedkoop.
 • PLA Hout gevuld. Model materiaal. Niet goed praktisch inzetbaar zonder extra versteviging, maar kan wel een authentieke houtlook realiseren.
 • PETG. Praktisch materiaal, geschikt voor niet-belaste delen. Relatief weersbestendig zonder coating.
 • PETG-CF. Iets stijver als standaard PETG en daardoor in te zetten voor handgrepen en kapjes
 • TPU. Rubber achtig materiaal ideaal voor gripvlakken, pakkingen en andere applicaties waarbij flexibiliteit is gewenst.
 • ASA. Praktisch in te zetten materiaal voor bijvoorbeeld handgrepen kappen. Weerbestendig.
 • Nylon (PA). Zeer sterk materiaal. matig weerbestendig. Kan zeer goed belast worden. Lichte belastbaar tot 110°C.
 • Nylon Carbon Fiber (PA-CF). Stijver als standaard Nylon en daardoor iets beter te belasten.
 • TPC-HT. Hard rubberachtig materiaal, zeer goed bestand tegen olie en benzine. weerbestendig en temperatuurbestendig tot 180°C.
 • PVDF. Uitermate geschikt chemische applicaties, zoals chlorides, zuren en oliën. UV bestendig en weerbestendig.
 • PP. Geschikt voor toepassingen die in contact komen met voedsel of anderzijds hygiënische toepassingen. Chemisch zeer resistent. Niet weerbestendig.

Per Applicatie

 • Modelbouw
 • Prototyping
 • Vervanging van machine onderdelen
 • Reproducties van 'legacy' parts (niet langer geproduceerde onderdelen).
 • Informeer naar de mogelijkheden.

3D Scannen

3D scannen is perfect voor het snel digitaliseren van complexe onderdelen. Voor het reproduceren van bestaande onderdelen of voor het optimaliseren ervan. Het kan zelfs zo zijn dat een 3D scan van uw voertuig of een onderdeel daarvan gemaakt wordt om zo een beter beeld te geven van beschikbare ruimte of mogelijkheden.

Een 3D scanner werkt met verschillende soorten camera's die net als een digitale camera werken, met als verschil dat de software op de achtergrond het gescande object 'herkent' en door de verschillende, op-een-volgende beeldjes aan elkaar te knopen zo een 3D model opbouwt.

Een 3D scanner kan dus scannen wat hij 'ziet'. Hierdoor zijn spiegels, glas en reflecterend metaal vaak erg lastig in te scannen. Middels het afplakken van het object of verf op waterbasis te gebruiken kan het object wél in beeld gebracht worden.

Interne kanalen, afgesloten ruimtes en anderzijds zaken die niet met het oog gezien worden kunnen dan ook niet gezien worden met dit kunstmatige 'oog'.

Onderdelen

Machine onderdelen, auto- of motoronderdelen, het kan allemaal. Ook, of misschien zelfs juist, als deze kapot of gebroken zijn, kan de 3D scanner hier uitkomst bieden.

Een gebroken wielophanging losjes gelijmd is voor de 3D scanner nog steeds één geheel. Hierdoor kan er een nauwkeurig 3D bestand gemaakt worden van het onderdeel om het later alsnog te produceren.

Grote objecten

Uw auto, motor of zelfs camper inscannen? Het kan! Ook gedeeltelijk uiteraard. Als u een complex uitlaat systeem wilt installeren en moet weten wat de beschikbare ruimte is kan de 3D scanner de onderkant van de auto nauwkeurig in kaart brengen.

Of heeft het object een bepaalde historische waarde? Ook dan kan de 3D scanner uitkomst bieden door een exacte digitale kopie te maken van het object.


Laser Snijden & Graveren

40W diode laserbron

Werkgebied: 390mm x 390 mm
Snijden: Hout, kunststof, leer.
Afhankelijk van de dikte en het soort hout/kunststof.
Graveren: Hout, kunststof, leer, metaal.
Nauwkeurigheid: +-0,05mm

Hardhout graveren en snijden tot 9mm, vurenhout tot 18mm en plexiglas tot zelfs 20mm. 

Foto's duurzaam laten graveren op hardhout, uw logo in marketing materialen of pakkingen laten snijden uit rubber, het is allemaal mogelijk.


Later dit jaar:

Ultra HD 3D printen. 15micron voxel (3D pixel) grootte voor onderdelen waar nauwkeurigheid prioriteit #1 is.

Glasheldere prints of zeer complex vormgeving ook zeer goed mogelijk.

4-assig CNC bewerken. kunststof, hout en zachte metalen als aluminium, brons en messing. +- 1/50 mm nauwkeurig. verwacht werkgebied: 300 x 200 x 170 (L x B x H, mm)