Afgesloten Projecten

Afgesloten Projecten


Gereedschapshouder - Universele gatenzaag adapter

Van een gereedschapsdistributeur in Nederland kreeg ik de opdracht om binnen hun bestaande patent een universele adapter te ontwikkelen voor een brede selectie aan gatenzagen. Aangezien het patent al omschreven was en er ook al een eerste versie op de markt was gebracht was het zaak een flinke verbetering door te voeren.

Het ontwerp was er en een producent was ook gevonden, echter het project werd vroegtijdig afgesloten wegens wisselende prioriteiten.


Industrial Additive Manufacturing Metals - Extern Onderzoeker

Middels het eigen netwerk kreeg een voorstel om als extern onderzoeker aan de slag te gaan voor een consortium van bedrijven en hoge scholen. Zij hadden een aantal openstaande vragen over wat bedrijven succesvol maakt met betrekking tot het printen van metaal. Waar zit dat in? Welke factoren zijn er in het spel? Men wilde een voor-onderzoek doen binnen het eigen consortium naar de al bestaande ervaringen en processen.

Met mijn ervaring als applicatie en sales engineer, installateur, reparateur en trainer voor verschillende AM-systemen, waaronder ook metaal printers, kon ik als sparringspartner en interviewer dit onderzoek doen.

In het document zijn mijn bevindingen te lezen, evenals een aantal conclusies en voorstellen.Creality Cloud K1 Tooling Contest - Verified Designer

Als deelnemer aan Creality Cloud , een online platform waar allerlei 3D modellen gedeeld en verkocht worden vanuit 3D printer gigant Creality, heb ik verschillende tools ontworpen die direct te printen zijn zonder rekening te moeten houden met extra instellingen. Simpel en snel al je kleine tools opgeborgen bij de printer.

De onderdelen zijn hier te vinden.